Nieuws uit de afgelopen jaren.

Nieuws

10-10-2018

Clubhuis weer wat verder gereed, koffie hoek krijgt al wat vorm, kookplaat is er al nu nog een gasfles en koffie spullen.

09-09-2018 

Met het clubhuis gaat het ook de goede kant op. witte wanden, ondervloer er in en zeil erop ziet het er meteen een stuk beter uit.

Ook het veld begint weer groen te worden, er zijn nog wel wat kuilen en hobbels te nemen.

15-08-2018 klusavond.

De 1e van de 3 klusavonden.

Ehh nog een kaal plekje.               Kuiltjes vullen.                           Rollen maar.        

 

Medio 2018 Clubhuis.

Enige tijd geleden is ook ons toekomstige clubhuis gearriveerd, na een frisse start om het bewoonbaar te maken, wacht ons nu nog een aantal werkzaamheden, verdere info volgt via de mail.

06-08-2018 Vervolg vliegveld op de schop.

Helaas zoals te zien op de foto, is de staat van het veld nog niet optimaal. Waar het in het begin van het jaar te nat was, zorgt de uitblijvende regen er nu voor dat het gras niet wil groeien, het veld door de droogte niet nogmaals gerold kan worden. Laten we hopen dat in het na seizoen het een en ander nog goed komt.

20-6-2018 Uitslag midzomerwedstrijd.

Afgelopen woensdag 20-juni heeft de vereniging de traditionele midzomerwedstrijd gehouden. Ondanks de wat kleinere opkomst is er weer  om de wisselbeker gestreden.  Al een paar jaar is Frans de winnaar, Wouter voor het 2e jaar op de 2de plaats. Laten we in 2019 proberen de bekerhouder te verslaan. Alle gefeliciteerd.

11-3-2018 Vliegveld op de schop.

Eind vorig jaar is voordat de winter de winter zich liet gelden het veld verder gevlakt en ingezaaid. Door het natte weer is er nog geen gelegenheid geweest om  het veld netjes vlak te rollen. Zodra alles een droger is kan het veld grold worden, even wachten op goed en droog weer.

15-10-2017 Vliegveld op de schop.
Al weer vijf jaag geleden hebben wij ons huidige veld in gebruik mogen nemen. Bij de aanleg is er een grote hoeveelheid grond gebruikt om het geheel netjes vlak te maken. Al deze nieuwe grond heeft zich in de afgelopen jaar gezet waardoor er kuilen en hoge punten zijn ontstaan. Afgelopen week is er een start gemaakt met opnieuw aanleggen van een vlakke gasmat. De eerste klus is gedaan, het frezen van het veld. Komend voorjaar zal er weer een strakke grasmat liggen.

 

 

15-10-2017 Vliegveld op de schop.
Al weer vijf jaag geleden hebben wij ons huidige veld in gebruik mogen nemen. Bij de aanleg is er een grote hoeveelheid grond gebruikt om het geheel netjes vlak te maken. Al deze nieuwe grond heeft zich in de afgelopen jaar gezet waardoor er kuilen en hoge punten zijn ontstaan. Afgelopen week is er een start gemaakt met opnieuw aanleggen van een vlakke gasmat. De eerste klus is gedaan, het frezen van het veld. Komend voorjaar zal er weer een strakke grasmat liggen.

25-09-2017 Geslaagde BBQ.
Het begint al een echte traditie te worden, de jaarlijkse BBQ. Afgelopen zondag was al weer de derde editie. Mede door het werkelijk schitterende september weer en de voortreffelijke BBQ verzorgt door slagerij Wapenaar was het een zeer geslaagde dag. uiteraard volgend jaar weer.

 

 

 

 

 

 

 

23-06-2017 Uitslag midzomerwedstrijd.
Afgelopen woensdag 21-juni heeft de vereniging de traditionele midzomer wedstrijd gehouden. Onder bijna perfecte weersomstandigheden hebben de deelnemers een felle strijd gevoerd om de wisselbeker.  Net als vorig jaar was Frans de winnaar, Bert en Hans hadden wat pech. Hoewel de inkt op Peter zijn brevet nog nat was vloog hij een prima wedstrijd. Alle gefeliciteerd.

Meer foto's op onze FB-pagina of in het fotoalbum op deze site.

 

19-02-2017 Indoor vliegen.
Indoor sessie twee ligt al weer achter ons. Het was weer een leuke middag. Het vliegweer in de hal was prima!
 Zaterdag 11 maart (13:30-16:30 uur) is sessie drie.

12-01-2017 Indoor vliegen.
Afgelopen zaterdag de eerste indoor sessie van dit jaar. Met ongeveer 11 piloten was het gezellig "druk".
Het was prima vliegen in de Smithal in Maassluis, mooie ruime hal. Zaterdag 18 februari om 13:30-16:30 uur is sessie twee.

Klik op de foto voor een kort filmpje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-12-2016 Indoor vliegen.
Na het succes van vorig jaar gaan we dit jaar ook weer indoor vliegen. De volgende datums zijn besproken.
         Zaterdag 7 januari 2017 (15:30-18:30 uur)
         Zaterdag 18 februari 2017 (13:30-16:30 uur)
         Zaterdag 11 maart (13:30-16:30 uur).
Dit Jaar gaan we vliegen in de Wethouder Smit Hal in Maassluis.

Naast de leden zijn ook piloten buiten van buiten de vereniging welkom. Voor meer informatie over voorwaarden, kosten en/of aanmelden. mail naar info@RMVV.nl.

24-06-2016 Uitslag clubwedstrijd
Het was afgelopen woensdag prima weer voor de midzomerwedstrijd. Het programma bestond uit een drie minuten vlucht met aansluitend een doellanding. Elke seconde te lang/kort of meter van de stip af gaf een puntenaftrek. Na een harde strijd de onderstaande uitslag.

Midzomerwedstrijd 2016

 

19-06-2016 aankomdiging clubwedstrijdje
Komende week is het zover, de langste dag van 2016 komt voorbij. Traditiegetrouw willen we een klein vliegwedstrijdje houden op woensdagavond 22 juni vanaf ongeveer 19.30 uur. Niks bijzonders, waarschijnlijk gewoon 3 miuten vliegen en een doellanding. Klinkt simpel, maar blijkt moeilijker dan het lijkt. Mocht het geen lekker vliegweer zijn dan verzetten we de wedstrijd naar 29 juni.

Tot woensdag!

03-03-2016 Clubavond.
Op 14 maart houdt de vereniging een clubavond. De avond wordt gehouden in de kantine van de honkbalvereniging aan de Zwaluwenlaan 480 te Vlaardingen (achter de sportschool), aanvang 20.00 uur. Vergeet vooral je winterproject niet mee te nemen.

02-03-2016 Indoor vliegen derde sessie.
Afgelopen zaterdag heeft de vereniging voor de derde en laatste keer dit seizoen indoor gevlogen in de sporthal aan de Korhoenlaan. Met 10 piloten was het wat minder druk dan de laatste keer, maar het was er niet minder gezellig om. Al met al werd het indoor vliegen als erg leuk ervaren en gaan we zeker bekijken of we volgende winter weer gaan indoor vliegen.

23-01-2016 Indoor vliegen.
Op deze zaterdag heeft de vereniging voor de tweede maal in de hal aan de Korhoenlaan indoor gevlogen. Met 17 deelnemers was het lekker druk. Binnenkort worden de foto's toegevoegd aan het foto-album. Eind februari is de derde en laatste sessie van dit jaar.

Deze multikopter scoorde toch mooi twee punten :)

22-12-2015 Indoor vliegen.
We hebben de smaak te pakken en gaan we nog twee keer indoor vliegen deze winter. Op zaterdag 23 januari 2016 (13:00-16:00 uur) en op zaterdag 27 februari 2016 (11:30-14:30 uur) heeft de vereniging de hal aan de Korhoenlaan in Vlaardingen besproken.

Naast de leden zijn ook piloten buiten van buiten de vereniging welkom. Voor meer informatie over voorwaarden, kosten en/of aanmelden. mail naar info@RMVV.nl.

12-12-2015 Indoor vliegen groot succes.
Vandaag voor de eerste keer met de club indoor gevlogen. Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. In januari/februari zullen we dan ook nog één of twee keer een datum prikken. Binnenkort meer hierover.

27-11-2015 Indoor vliegen op zaterdag 12 december.
Op zaterdag 12 december gaat de vereniging de sporthal in. Vanaf 13:00 uur wordt er indoor gevlogen in de sporthal aan de Korhoenlaan in Vlaardingen. 

Naast de leden zijn ook piloten buiten van buiten de vereniging welkom. Voor meer informatie over voorwaarden, kosten en/of aanmelden. mail naar info@RMVV.nl.
 
14-11-2015 Indoor vliegen
Hoewel je het de laatste weken niet zou zeggen staat de winter echt voor de deur. De laatste dagen zien we de temperatuur toch wat lager worden en daarbij lijkt de herfstwind wat los te komen.  Maar met de intocht van de goede Sint van vandaag moet het nu wel duidelijke zijn, het wordt winter. Nu is vliegen bij lagere temperaturen voor de modellen geen probleem, echter voor de piloot vaak niet. Met als resultaat dat er weinig wordt gevlogen in de winter. Om de vingertjes deze winter toch los te houden zijn we druk bezig met het organiseren van enkele Indoor vlieg data. Binnenkort meer informatie.
 
Foto indoor festival KNVvL
 
Foto KNVvL indoor festival maart 2015
 
20-09-2015 Feest!
Dit jaar bestaat de RMVV 35 jaar. Genoeg reden om dat te vieren met een leuk vliegfeest en een barbeque. Als klap op de vuurpijl werd Frans onderscheiden door de KNVvL! Het gouden KNVvL- insigne werd hem uitgereikt door Richard Branderhorst van de afdeling Modelvliegsport voor zijn bestuursfunctie, nu ruim 30 jaar, waarvan het overgrote deel als penningmeester.
 
09-08-2015 Geslaagd (2x)
Het was vandaag een prachtige dag om te vliegen, en om een brevet te halen. Steve en Peter, beide gefeliciteerd met het heli brevet!
 
23-07-2015 Nieuw lid?
Vandaag hebben we een nieuw vliegend lid mogen verwelkomen, Minion Phil.
Phil is goed door de physieke test gekomen wat werd beloond met een mooie keurings sticker.
 
07-06-2015 Nieuw lid
Ondanks de bij vlagen stevige wind is er vanmiddag lekker gevlogen. :-)
Ook mochten we weer een nieuw lid verwelkomen. Rob, van harte welkom!
 
 
10-05-2015 MiMi-cup
Vandaag is de tweede MiMi-cup gehouden op ons veld. Het was een zeer geslaagde dag mede door het mooie weer.
 
29-03-2015 MiMi-cup
Op zondag 10 mei 2015 organiseert de RMVV de tweede landelijke MiMi-cup. Voor aanmelden, en meer informatie over de recreatieve meeting zie het draadje op het Modelbouwforum, zie de link in de agenda.
 
18-03-2015 "Bezoekers"
Een paar weken geleden heeft de vereniging bezoek van vandalen op het veld gehad. Ondanks dat wij niets van waarde op of rond het veld hebben dachten deze personen een slag te slaan. Met geweld is geprobeerd het logboek kastje te open, hierbij is het cijferslot beschadigd en heeft de kast diverse krassen en deuken opgelopen.
Deze week zijn de heren (dames zou ook kunnen) weer langs geweest om nogmaals te proberen het kastje open te krijgen. Wederom is dit niet echt gelukt zoals te zien op de foto.
Eind van het liedje, stevige schade aan de deur en het slot, maar geen spullen weg.
Kastje zal worden gerepareerd. Wel vreemd, geen waarde en toch zowat een brandkast nodig.
 
 
 
19-10-2014 terreincommissaris
Nu het steeds vaker gezellig druk is op ons veld, hebben we besloten de functie van terreincommissaris 
wat meer aandacht te geven. Uiteraard ontslaat dat niemand van zijn eigen verantwoordelijkheden op het veld. Het hesje is alvast klaar ;-).
 
 
 
18-10-2014 Geslaagd
Het was vandaag een prachtige dag om te vliegen. Er stond wel wat wind maar het was goed te doen.
Steve heeft vandaag het motor-brevet gevlogen en is geslaagd, gefeliciteerd.
 
 
 
02-09-2014 luchtverkenning
Hans heeft met behulp van zijn multikopter wat plaatjes van het veld geschoten.
 
.

02-07-2014 Veld gemaaid

Er is dit jaar veschillende keren gemaaid, de grasmat ligt er steeds beter bij.

27-06-2014 uitslag fun-wedstrijd 25/6

Na twee wedstrijdrondes was de uitslag als volgt:

1. Wouter 347 punten

2. Nico 344 punten

3. Frans 343 punten

4. Johan 332 punten

5. Hans 330 punten

 

18-06-2014 Midzomer wedstrijdje

Op woensdag 25 juni organiseert de vereniging een fun-clubwedstrijdje. De wedstrijd zal bestaan uit een drie minuten vlucht met aansluitende doellanding. Punten zijn te verdienen door zo dicht als mogelijk bij de stip te landen precies na drie minuten vliegen.

02-06-2014 Mid-Air

Auww. Vanavond was er eem mid-air collision tussen de Piperle van Nico en de Viper van Wouter. De Viper heeft een flinke opknapbeurt nodig, maar de Piperle is helaas total loss. :-(
Soms zit het tegen. 

25-05-2014 Uitbreiding vloot

Prachtig vliegweer vanmiddag met veel thermiek. :-)
Drie nieuwe modellen zijn gekeurd waarmee de vloot gekeurde toestellen op 81 stuks staat. De YAK-54 is van Anton en de Viper en Extra 300S zijn van Wouter. 

12-05-2014 Multikopter instructie

Sinds vandaag kan er ook instructie gegeven worden voor multikoptermodellen. Hans en Johan hebben hun aantekening als instructeur voor deze klasse.

04-05-2014 Brevet

Hans Kiep, sinds enkele weken lid, maar al veel langer modelvlieger heeft zijn brevet A-zweef zonder problemen gehaald. Hans gefeliciteerd!

13-04-2014 Maaien gestart

Deze week is het veld voor de eerste keer van het seizoen gemaaid. Het maaien zal afhankelijk van de groei om de 10 dagen gedaan worden. Doordat er nu een kooimaaimachine wordt gebruikt zal het gras in kwaliteit steeds beter worden.

13-04-2014 Clubkist goedgekeurd

Onze nieuwe clubkist is vandaag glansvol door de keuring gekomen en heeft succesvol zijn maiden fight gehad.

10-04-2014 De RMVV heeft een clubkist

Speciaal voor mensen die interresse hebben in modelvliegen, maar nog geen eigen vliegtuig bezitten. Met dit toestel (U-Can-Fly) kunnen zij op een eenvoudige manier kennismaken met het modelvliegen en onze vereniging.